Dit betekenen ontwikkelingen in e-commerce voor jouw webshop; 3 essentiële trends

ontwikkelingen in ecommerce

Als webshopondernemer is het belangrijk om de ontwikkelingen in e-commerce goed in de gaten te houden. Waar moet jij voor de toekomst rekening mee houden? Omdat wij snappen dat je het superdruk hebt, zetten we een paar belangrijke trends voor jouw webshop op een rijtje.

1. De ontwikkelingen in e-commerce in persoonlijke aanpak

Een trend in e-commerce die al even gaande is, is het bieden van een zo persoonlijk mogelijke ervaring voor je klant. De mensen die jouw webshop bezoeken, vinden het fijn om te merken dat ze iets te zien krijgen dat past bij wat ze zoeken. Grote spelers in e-commerce werken hiervoor veel met data, maar zo moeilijk hoeft het niet te zijn! Ga bijvoorbeeld werken met verlanglijstjes, leuk en makkelijk! Ook kun je beginnen met het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven, met daarin aanbiedingen die passen bij de klant. Zorg er in zo’n nieuwsbrief bijvoorbeeld voor dat een vrouwelijke klant geen aanbiedingen krijgt voor herenkleding.

Een persoonlijke aanpak in verzenden doe je natuurlijk al, toch? En anders weet je misschien dat wij dat supergaaf vinden om te doen. We vertellen je er graag alles over!

ontwikkelingen in e-commerce

2. De ontwikkelingen in e-commerce in mobiel winkelen

Steeds meer mensen shoppen online via hun smartphone. Deze trend wordt versterkt als we dadelijk allemaal 5G hebben: nog sneller internet via je telefoon. Dit betekent dus dat jouw webshop ook op het kleine schermpje van een telefoon goed moet werken. Test je webshop dus ook op je mobiel en zorg ervoor dat het ook daar makkelijk is voor klanten om iets te bestellen.

3. De ontwikkelingen in e-commerce in duurzaamheid

De toenemende aandacht voor het klimaat kan je bijna niet ontgaan zijn. Dat is zeker een ontwikkeling waar je als webshophouder op in kunt spelen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over inpakken met minder plastic? Of over herbruikbare verpakkingen? Voor klanten is het fijn om te zien dat jij met ze mee denkt over duurzaamheid!

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met duurzaam inpakken?
Neem gerust contact met ons op, we vinden het leuk om je tips te geven!

Deel dit bericht