Webwinkel: Opslag van je webwinkelproducten bij Sipack.

Sipack verstuurt niet alleen je pakket, we hebben ook een mooi magazijn waar al je producten netjes worden opgeslagen. Dat is natuurlijk ook hard nodig wanneer we een bestelling snel aan jouw klant mogen leveren! 

Hoe werkt dat dan? Leuke vraag! Deze vraag heeft eigenlijk twee antwoorden, namelijk hoe dit normaal gesproken gaat en hoe dit bij Sipack is geregeld. 
We duiken natuurlijk in op het antwoord bij Sipack en laten je het verschil t.o.v. onze mooie concullega’s weten.

Sipack is een kleine speler in fulfilmentland. Wij hebben een magazijn van zo’n 700 m2 met een MEGA efficiënte inrichting. Deze inrichting is voor ons belangrijk zodat wij veel mooie klanten kunnen helpen en dit is tegelijk voor jou belangrijk omdat je de minste opslag wil betalen, logis(tiek)ch!

Om die reden voegen wij verschillende producten samen op één picklocatie. Én dat is vrij uniek! 

Onze concullega’s hebben per product een unieke locatie. Dit begrijpen wij heel goed, want er is veel te zeggen voor ‘blind’ kunnen orderpicken. Je komt als orderpicker aan op de locatie waar het product ligt en het is natuurlijk heel fijn om daar zonder écht te kijken, het product te kunnen pakken. 

Laat ons Sipackers het nou net niets uitmaken dat we wél écht moeten kijken om vervolgens als dubbele controle het product te scannen. Daarom voegen wij producten met liefde samen. Én omdat we een relatief klein bedrijf zijn, hebben wij kortere looproutes dan de gemiddelde logistieke speler.

 

Opslag bij sipack

Hoe werkt dat met mijn verpakkingsmaterialen in de opslag bij Sipack?

Na het orderpicken gaan de producten naar de inpaktafel waar ze door de inpakker voor de derde keer worden gecontroleerd op juistheid. Onze klanten worden toegewezen aan een inpaktafel welke is voorzien van de juiste inpakmaterialen. Op die manier hebben wij altijd jouw juiste flyers, stickertjes, vloeitjes, bij de hand die wij mogen gebruiken bij het inpakken. Voor deze inpakmaterialen betaal je geen opslag, die staan op tafel. Heb je bulkvoorraad, dan gaat die voorraad wel de opslag in en wordt voorzien van een locatie in het magazeijn. Dát is webwinkelopslag bij Sipack!

Opslag bij Sipack zorgt ervoor dat je bergruimte bij je thuis weer gewoon voor huiselijke zaken gebruikt kan worden en je producten liggen mooi op de plek waar ze snel gepakt kunnen worden. 

Sipack heeft verschillende klanten met allemaal unieke mooie en verschillende producten. Zo kunnen we voor elke webwinkel een mooie oplossing bieden. Kom je een keer bij ons kijken? Meld je aan!


Waar?

Ons mooie magazijn bevindt zich op het duurzame bedrijventerrein De Trompet in Heemskerk

Wanneer het zover is dat je producten naar ons toe kunnen, komen hebben we natuurlijk al het een en ander voorbereid. Zo zorgen we ervoor dat de fulfilment van je webwinkel ook goed loopt. We willen bijvoorbeeld graag weten welke producten per week vaak verkocht worden, dan zorgen we dat die een extra handige plek krijgen in ons magazijn.


Het warehousemanagementsysteem

Het magazijn van Sipack is ingedeeld in verschillende vakken en gangen. Alles heeft een nummer. Dat lijkt vooraf heel moeilijk om te leren maar onze inpaksterren weten vrijwel altijd precies waar ze het product kunnen vinden. Mochten ze toch twijfelen dan kunnen ze heel makkelijk kijken op de picklijst waar het product zich bevindt.

Alle producten worden digitaal ingeboekt en wanneer ze verkocht zijn ook weer afgeboekt. Zo is je voorraad altijd volledig up to date en kan je precies zien hoeveel stuks er nog op voorraad zijn van een product. Zelf hebben we ook altijd speciale handscanners bij de hand, zodat we heel eenvoudig de voorraad van een product kunnen zien.

Ons magazijn is aangepast voor verschillende soorten producten. Een mooie set oorbellen heeft natuurlijk een hele andere ruimte nodig dan een schoenpoetskist. Vooraf maken we de juiste ruimte voor je beschikbaar.

Via het warehousemanagementsysteem (WMS) wordt alles volledig gesynchroniseerd met jouw webshop. Van voorraad tot track en traces in de juiste bestelling. Ook wordt de status vanzelf afgerond in je webshop.


Het bijhouden van je voorraad

In dit WMS systeem kan je zelf real time je voorraad bijhouden. Dat geeft een fijn overzicht en zorgt ervoor dat je precies op het juiste moment ervoor kan zorgen dat het product weer aangevuld is. Is een product toch per ongeluk een keer op, dan zie je dat ook heel overzichtelijk in een speciaal tabblad met back-orders. Wanneer de producten bij ons afgeleverd worden en je een inkoopbestelling bij ons hebt aangemaakt, controleren we de levering en zorgen we dat alle producten weer op de juiste plaats terecht komen.

 

In deze afbeelding van de back orders kan je zien welke bestellingen helaas nog niet verstuurd kunnen worden.

Wil je weten hoe de hele webshop fulfilment bij Sipack werkt? Kijk dan snel hier.

Wil je jouw mooie producten ook opslaan bij Sipack en laten versturen door ons? Dat vinden we heel erg leuk. Neem snel even contact met ons op! We helpen je graag met je webwinkel opslag & verzending van pakketten.