Duurzaam inpakken: kies voor ecologisch materiaal

Duurzaam inpakken

Als je producten verkoopt van gerecycled materiaal of als je duurzaamheid belangrijk vindt, passen unieke, ecologische verpakkingsmaterialen helemaal bij jouw bedrijf. Ook daarvoor biedt Sipack de oplossing: als jij dat wilt, gebruiken we met liefde ecologisch inpakmateriaal voor jouw pakketjes.

Verpakkingsmateriaal komt in vele vormen en dus heb je ook biologische en ecologische verpakkingsmaterialen. Ecologische inpak-, beschermings- en opvulmaterialen zijn ook een optie. Deze materialen zijn herbruikbaar of recyclebaar en hebben daarom minder impact op het milieu. Steeds meer bedrijven vinden dit belangrijk, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen of gewoon omdat ze het milieu belangrijk vinden. En als jij het belangrijk vindt, dan vinden wij dat ook! Dus gebruiken we met liefde duurzaam inpakmateriaal voor jouw orders!

Hernieuwbare materialen

Het kennisinstituut Duurzaam Verpakken raadt aan waar mogelijk gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat materialen zo lang mogelijk kunnen worden gebruikt. Een kartonnen doos is op zich al een duurzame verpakking. Ook voor verpakkingstape en luchtkussenfolie bestaan ‘groene’ alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld duurzaam golfkarton gebruiken als beschermingsmateriaal. Als opvulmateriaal kun je bijvoorbeeld kiezen voor luchtzakjes die biologisch afbreekbaar zijn. Ook opvulchips die gemaakt zijn van zetmeel zijn al te krijgen.

En – maar dat vinden wij gewoon logisch – zorg dat je oplet hóe het product verpakt wordt: gebruik niet eindeloos veel lagen materiaal of bergen tape. Dat roept niet alleen frustraties op tijdens het uitpakken, maar is gewoon ook niet slim en ecologisch.

Waarom zou je voor duurzaam inpakken kiezen?

  • Je vermindert de belasting op het milieu en je impact op CO2-uitstoot;
  • steeds meer klanten letten op duurzaamheid bij hun aankopen;
  • je onderscheidt je hiermee van je concurrenten en het draagt bij aan een positief bedrijfsimago;
  • en klanten worden helemaal blij van een unieke, mooi verpakt product.

Ook jouw producten ecologisch inpakken? Laat het ons weten en we zorgen ervoor!

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje