Black Friday en Cyber Monday: kansen voor je webshop!

Black friday

Het lijkt nog heel ver, maar grote kans dat je met je webshop al bezig bent met de voorbereidingen op Black Friday en de daaropvolgende Cyber Monday. Deze dagen zijn in Amerika al jaren omzetknallers en de laatste jaren zie je het sale-fenomeen ook steeds meer in Nederland. Mooie kans om je webshop een boost te geven!

In 12019 valt Black Friday en Cyber Monday op vrijdag 29 november en maandag 2 december. Vaak maken Nederlandse webshops er een heel weekend van met knallende kortingen en aantrekkelijke aanbiedingen. Wie goed zoekt, vindt nu al de eerste marketingcampagnes die klanten met alerts en nieuwsbrieven op de hoogte willen houden van de aller- allerbeste prijspakkers dat weekend.

Lift mee op Black Friday en Cyber Monday

De koopgekte op Black Friday en Cyber Monday kan een flinke boost voor je omzet betekenen. En de ‘feestdag’ wordt steeds populairder! Zo werden in 2018 al 38 procent meer betalingen via iDeal gedaan dan het jaar daarvoor in hetzelfde weekend. En werden 72 procent meer betalingen gedaan dan in een normaal weekend! Door het aanbieden van goede deals kan je tijdens black friday maar ook tijdens cyber monday een mooie omzet behalen.

De uitdagingen van Black Friday en Cyber Monday

Voor Amerikanen valt het weekend net na Thanksgiving, traditioneel is in de verenigde staten Black Friday de dag na thanksgiving. Nog bijna een maand tot hun grootste cadeautjesfeestdag Kerst. Maar bij ons valt het nét voor Sinterklaas. Sterker nog, wie Sinterklaas écht op 5 december viert, heeft maar een paar dagen tussen de grootste sales en pakjesavond. Het is dan een uitdaging voor jou als webshopeigenaar om in te spelen op de behoefte van je klant. Het volume van je bestellingen neemt waarschijnlijk toe, maar de levertijd kan niet veel langer worden, want dan vinden je klanten een lege schoen! Zorg dus dat je hierop voorbereid bent. Bijvoorbeeld door hulp te zoeken voor de hoeveelheid pakjes of door je fulfilment uit te besteden.

En als je goed voorbereid bent, dan kunnen we natuurlijk nog maar één ding zeggen: Happy shopping!

Zit je al te twijfelen voor 2020? de goede deals en hoge kortingen zijn in 2020 op 27 november 2019. Uiteraard gevolgd door cyber monday.

Deel dit bericht