Sales en marketing: vertel je klanten wat jij allang weet!

Sales en marketing inzetten voor je webshop

Niet iedereen staat er meteen om te springen, maar wist je dat álle ondernemers eigenlijk ook direct marketeer zijn? Wil je in de toekomst ook met je passie bezig kunnen blijven, zul je jouw product toch aan de man (of vrouw) moeten brengen: ga aan de slag met sales en marketing!

Als iemand vraagt wat je doet, ben je misschien geneigd te zeggen: ‘Ik heb een webshop’. Maar de webshop is natuurlijk alleen het uitvoerende gedeelte. Eigenlijk gaat het om je product. En dat komt mooi uit, want dat vind je vaak ook juist het leukste aan je bedrijf! De meesten van ons zijn een webshop begonnen uit een passie voor een product. Daar ben je liever mee bezig dan met sales, heel herkenbaar. Maar toch is die sales- en marketingkant ontzettend belangrijk.

Achter een succesvolle webshop gaat namelijk veel meer schuil dan alleen mooie producten: je bent verkoper, marketeer en soms manager tegelijk. En een goede fulfilment partner helpt natuurlijk ook. Zo kun jij focussen op wat alleen jij kunt doen: je bedrijf, jezelf verkopen. In netwerken of online: jij moet aanwezig zijn om groei en de doelen van je bedrijf te realiseren. Hoe doe je dat?

Werken IN en AAN je bedrijf

Werk niet zoveel IN je bedrijf dat je niet meer toekomt aan werken AAN je bedrijf. Jij weet wat jouw producten uniek maakt, wat ze de beste of de mooiste maakt voor je klanten. Zorg ervoor dat je klanten dat ook weten! Ga netwerken of bezoek evenementen en beurzen en zorg dat je laat zien wat jou onderscheidend maakt van anderen. En het leukste van alles: hoe meer je aan je bedrijf gaat werken, hoe meer inspiratie en ideeën je ook weer krijgt voor de toekomst. En geen excuses meer dat je nog pakketjes moet inpakken of verzenden: dat doen wij wel voor je!

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje