Zo kies je het ideale e-commerce-platform voor jouw webshop

Zo kies je het beste platform voor je webshop

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken voordat je een webshop kunt beginnen, is op welk platform je deze wilt laten draaien. Er zijn honderden aanbieders en allemaal bieden ze nét weer een andere oplossing voor je online winkel. Onze tip? Denk groot! Welke platforms zijn in de toekomst makkelijk te koppelen met een fulfilment-partij als Sipack?

Lightspeed, Shopify, WooCommerce, Magento… dat zijn nog maar een paar van de bekendere spelers die webshopsystemen aanbieden. De totale lijst is bijna eindeloos. Hoe weet je nu welk e-commerce-platform het beste bij jouw online winkel gaat passen?

Het is goed om je in de keuze te verdiepen. Welke functies biedt elk platform? Of welke expertise hebben ze? En natuurlijk: wat is jouw behoefte, wat wil jij dat het platform voor jouw webshop kan doen? Welk systeem is goedkoper? Welke uitstraling sluit aan bij jouw website? Zijn ze flexibel en makkelijk om mee te werken? Kun je er zelf een beetje mee uit de voeten of moet je steeds een websitebeheerder inschakelen bij een wijziging?

Kies een platform met oog op de toekomst

Wat wij je ook willen aanraden: durf groot te denken! Denk alvast vooruit. Stel dat je over een tijdje je fulfilment wilt uitbesteden. Dan is het heel handig als je webshop te koppelen is met een fulfilment-partij zoals wij. Het makkelijkste (en voordeligste!) is natuurlijk om een platform te kiezen dat altijd aansluit, want niet alle webshops en alle fulfilment-partijen zijn te koppelen.

Gelukkig hebben wij daar ook al voor je over nagedacht. We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal ontwikkelaars. Hierdoor kunnen wij ook maatwerk leveren en jouw webshop, ongeacht het platform waar het op draait, altijd koppelen aan ons systeem. Zo kun je ook wanneer je een platform hebt dat lastiger te koppelen is, toch gewoon dromen over die volgende stap! 

Deel dit bericht