Op vakantie als webwinkelier: 3 tips

De zon begint weer te schijnen en dat betekent dat jij binnenkort misschien lekker je koffers pakt om op vakantie te gaan. Maar hoe doe je dat met je webshop? Omdat een webshop 24/7 open is (met enkele uitzonderingen daargelaten) vraagt op vakantie gaan als webwinkelier wel wat voorbereiding. Vandaag 3 tips.

  1. Inplannen! Is social media een belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie? Maak gebruik van apps als Later of Buffer en plan jouw social media posts lekker in.
  2. Orderverwerking. Heb jij de orderverwerking van je webshop uitbesteed of pak je zelf nog alle pakketten in? Misschien is dit hét moment om je orderverwerking uit te besteden. Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Stuur ons eens een berichtje, we vertellen je graag meer.
  3. Communiceer. Besluit je toch om je webshop even ‘dicht’ te gooien of de orderverwerking weer op te pakken na je vakantie? Communiceer dit duidelijk op je website zodat klanten precies weten wanneer hun pakketje binnenkomt.
  4. Ben jij het type ondernemer dat ook op haar vakantie doorwerkt? Plan vaste momenten per dag in en stel je team hier ook van op de hoogte. Zo ben je niet continu met werk bezig maar kan je na het werken je laptopje dichtklappen en van de zon genieten.
  5. Last but not least; geniet! Door even op te laden kan je na terugkomst extra knallen.

Deel dit bericht