Pakketten verzenden tijdens de “Golden Quarter”

pakketten

Pakketten verzenden tijdens de golden quarter is aanpoten geblazen. Veel webshops maken in het komende kwartaal de omzet waarmee ze de jaardoelen halen. Het is natuurlijk een feest om om te komen in de orders en het hele jaar in een keer goed te maken! Dat gebeurt vaak van oktober tot en met december, dus dit kwartaal wordt ook nog wel eens het “Gouden Kwartaal” genoemd.

Kies die vriendin uit die haar armen uit de mouwen steekt tijdens het inpakken en dus niet het hemd van je lijf gaat vragen over je liefdesleven (;-)) “Pakketten verzenden” is veel meer dan alleen een label op de doos plakken.

Maar hoe zorg je dat je tijdens het inpakken van je orders geen fouten maakt? En ben je wel snel genoeg om je cutoff tijd te halen en dus alle bestellingen voor bijvoorbeeld 15:00 uur besteld de volgende dag bij de consument te krijgen? Het inpakken, moet dus zo efficiënt mogelijk gaan, zodat je er ook nog een hoop lol aan beleeft!

Daarom geef ik je graag een paar tips over het inpakken tijdens de “Golden Quarter”

Met stip op nummer 1:

Maak het gezellig met een vriendin!
Als je op rap tempo moet inpakken, is er geen tijd om te kletsen over koetjes en kalfjes. Nodig dus niet die vriendin uit, waarmee je uuuuuuren kunt kletsen over, nou ja.. niks! Kies die vriendin uit die haar armen uit de mouwen steekt en dus niet het hemd van je lijf gaat vragen over je liefdesleven tijdens het klaarmaken van pakketten (;-))

Nummerrrrrrr 2!

Als je dan samen bent, zorg dan voor een goede taakverdeling. Dien je nog een grijpvoorraad te maken, of ligt alles voorverpakt klaar om ingepakt te worden? Dit bepaalt erg de werkwijze die het meest efficiënt is voor de klus. Grijpvoorraad kun je vaak prima samen verpakken, terwijl orderpicken vaak beter gaat als de een de aantallen en producten noemt en de ander ze verzamelt. Zorg altijd dat er een controle zit op elkaars werk en houd elkaar scherp. Je wil natuurlijk alleen maar perfecte pakketten versturen!

Nummer 3:

Denk niet aan die hele bult met orders. Dek ze af en pak er echt 1 voor 1, zo voorkom je dat je door de bomen het bos niet ziet en vaak werkt het een heel stuk sneller en effectiever als je ze per stuk verpakt. “Ineens” pak je alweer de laatste!
Als je samen bent, werk ze dan ook samen af. Ga niet afzonderlijk van elkaar werken, want dat is sneller foutgevoelig.

Numero 4:

Neem je telefoon even niet op!

Appeltje eitje! Heel veel succes in het komende kwartaal en bij vragen weet je ons te vinden.
Heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je ons makkelijk in te vullen douaneformulier helemaal GRATIS!

 

 

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje