Social media tips voor jouw webshop: hashtags!

Als webwinkel kan je niet onder social media uit. Het is één van de belangrijkste kanalen om potentiële klanten te vinden en een band met ze op te bouwen. Maar hoe zet je social media nou goed in voor je webshop? Wij vertellen je er meer over! Je ziet ze waarschijnlijk overal voorbij komen, maar wat is nou precies het nut van een rij hashtags achter je leuke Instagram of Facebook post? Een heleboel!

Door hashtags te plaatsen word je sneller gevonden door potentiële nieuwe volgers. Het is eigenlijk een beetje de google tool van social media. Hoe je ze het beste inzet? Wij zetten het voor je op een rij.

  1. Gebruik niet teveel hashtags in je posts. Ongeveer 7-10 hashtags is precies goed.
  2. Vind je het niet zo mooi staan direct achter je bericht? Je kan het ook in de opmerkingen plaatsen, easy!
  3. Op Hashtagify.me kan je nagaan hoe populair een hashtag is en of hij trending is.
  4. Wees uniek! #outfit wordt zo vaak gebruikt dat je binnen no-time ingehaald wordt door andere accounts met deze hashtag. Kijk daarom eens naar hashtags waar wel op wordt gezocht, maar minder worden gebruikt.
  5. Last but not least; vergeet niet je eigen hashtag en neem deze ook mee in je uitingen zoals op visitekaartjes, ansichtkaarten etcetera!

En, deel jij jouw hashtag hieronder?

Liefs, #sipack

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje