Tips voor een goede distributie van jouw webshop orders!

Hoppa, weer een bestelling geplaatst! Voor je klant is het bestelproces afgerond en voor jou begint het werk. Hoe zorg je er nou voor dat je de orders op een zo goed mogelijke manier verwerkt? Bij Sipack verwerken en verzenden we dagelijks een hele hoop orders van onze klanten. Logisch, want de hele distributie neemt veel tijd in beslag en er zijn leukere werkzaamheden! Wij delen graag onze tips met jou.

  1. Het verzenden via een track & trace code scheelt een hele hoop gedoe. Op die manier kan je altijd nagaan waar het pakketje zich bevindt. Track & Trace is nu ook mogelijk bij brievenbus pakketjes.
  2. Zorg voor een duidelijke communicatie naar je klant, maar kijk ook uit dat je niet té veel e-mails verstuurd. Een order- en verzendbevestiging is voldoende.
  3. Bij Sipack zorgen we er altijd voor dat de pakketjes een feest zijn om uit te pakken, hiermee onderscheid je je van grote postorderbedrijven en zullen klanten sneller bij je terugkomen. Een handgeschreven kaartje en een vloeipapiertje maken een groot verschil!
  4. Misschien voor de hand liggend maar wel belangrijk: zorg voor goede verpakkingen. Niks is zo vervelend als een beschadigd pakketje ontvangen. Investeer dus in goed verpakkingsmateriaal, wat helpt bij je distributie!

Liever focussen op marketing en sales in plaats van het verwerken van orders? Vaak is dit niet heel veel duurder omdat wij mooie tariefafspraken hebben met Post NL. Neem eens contact met ons op voor de mogelijkheden en wie weet geef jij binnenkort jouw distributie uit handen!

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje