Begin je eigen webshop met Sipack!

webshop opstarten

Webshop opstarten? Heb je een winkeltje in de buurt en zoek je bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om extra afzet te creëren? Dan is een webshop een term van de laatste jaren, die al gauw als een aantrekkelijke optie klinkt. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een webshop openen, en wat komt daar allemaal bij kijken? In de komende serie nemen we je mee! Vandaag deel twee: wat komt er kijken bij het openen van een webshop?

Oké, je hebt je concept gereed: je weet wat je doelgroep wilt, je hebt de producten die je wilt inkopen en bovenal, je hebt er zin in! Dan komt nu het complexere gedeelte: het realiseren van de webshop. Daarbij zijn verschillende zaken waarmee je rekening houdt om je webshop op te starten van invloed.

Een van de eerste zaken waarmee je te maken krijgt bij je webshop opstarten, is een goed systeem, iets wat je webshop draaiende houdt. Je webshop valt of staat met een goed systeem: hiervoor zijn verschillende goedkope softwarepakketten te koop. Hoewel deze niet heel lastig zijn, is het wel belangrijk dat je enige kennis van het bouwen van websites hebt. Daarnaast is het aan te raden een pakket met CMS (Content Management Systeem) aan te schaffen: daarmee kun je gemakkelijk de inhoud van je website veranderen zonder dat je kennis hoeft te hebben van de website zelf. Wil je je website echter goed opstarten, schakel dan een professionele webdesigner wat. Dat kost wat, maar betaalt zich absoluut terug.

Een ander aspect dat van invloed is, is de laadtijd en de beveiliging van je webshop. Je klant moet zeker weten dat je website gemakkelijk te gebruiken en veilig is. Dit doe je onder andere door ervoor te zorgen dat je webshop in verschillende browsers te bekijken is en afbeeldingen met kleine bestandsgrootte te gebruiken: dit scheelt laadtijd. Daarnaast moet je een manier vinden om je klantgegevens op te slaan en ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt: privacy is van groot belang tegenwoordig. Een punt dat daar nauw bij aansluit is de wetgeving. Waar het vroeger een grijs gebied was, is er tegenwoordig erg veel wetgeving op het gebied van (opstartende) webshops. Lees je goed in en voorkom gezeur!

Webshop opstarten: “Wil je je website echter goed opstarten, schakel dan een professionele webdesigner wat. Dat kost wat, maar betaalt zich absoluut terug”

Volgende week gaan we in op de betaalmogelijkheden die er zijn voor een webshop. Waar je in je winkel misschien vooral contante betalingen krijgt, is dit bij een webshop net even wat lastiger. Wij leggen het je uit en zetten de mogelijkheden naast elkaar! Heb je vragen over het opstarten van je webshop? Stel ze aan ons, dan zorgen wij dat we ze behandelen.

Deel dit bericht