dreamteam

Wil je groeien met je webshop, dan kom je vanzelf op het punt dat je het niet meer alleen aan kunt. Een heel spannend moment, maar ook heel gaaf natuurlijk! Jij en je bedrijf worden zo gewaardeerd dat steeds meer klanten jouw kant op komen. Hoe zorg je nu dat die groei vlekkeloos verloopt, zonder dat je klanten er last van hebben? Ga op zoek naar je eigen dreamteam!

Belangrijk bij het bouwen aan je dreamteam is dat je goed voor ogen hebt wat je wil met je bedrijf. En misschien nog wel belangrijker: wie je bent! Wat maakt jouw bedrijf jouw bedrijf? Welke kenmerken en karaktereigenschappen passen bij jouw webshop? Is het jouw enthousiasme en vrolijkheid? Of jouw precisie en kwaliteit? Of misschien wel een combinatie daarvan?

Niet alleen kopietjes van jezelf

Zoek personeelsleden die precies passen in dat plaatje. Dat wil niet zeggen dat je allemaal kopietjes van jezelf moet zoeken. Soms is het juist goed om een analytisch iemand aan te nemen als je zelf nogal chaotisch bent. En af en toe is iemand met creatieve ideeën heel fijn als jij juist van de strakke strategieën bent. Maar wie je team ook komt versterken: zorg ervoor dat ze net zoals jij voor de volle 100 procent achter je bedrijf en het idee staan. Dan sta je al met 1-0 voor!

Succesvol bouwen aan een dreamteam in balans

Soms is het ook een kwestie van proberen. Blijken jij en je nieuwe werknemer toch niet zo’n goede match? Wees dan ook niet bang om dat uit te spreken of zelfs afscheid van elkaar te nemen. Heb je een dreamteam, dat dezelfde liefde voor het vak heeft als jij, dat net zo enthousiast wordt van een nieuwe klant of dat net zo hard kan lachen als er eens iets mis gaat (en dat daarna natuurlijk netjes oplost!)? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je ze tevreden houdt! Speel in op dat teamgevoel en laat weten als je trots op je team bent (bijvoorbeeld door ze een mooie plek op je site te geven)! Dan is je weg naar succes gegarandeerd.

Deel dit bericht