5 dingen die je moet weten over de “Fragile” sticker

FRAGILE

Fragile stickers, Pijlen omhoog en nog meer kleefmateriaal om duidelijk te maken dat wij willen dat je VOORZICHTIG met ons pakket omgaat. Heeft het allemaal wel zin? Let wel, verplichte etiketten voor bijvoorbeeld Dangerous Goods vallen hier niet onder. We hebben het over een “normaal” pakket met kwetsbare producten.

Weetje #1 Vaak overbodig

Vaak overbodig. Dat wil zeggen, in de meeste gevallen heeft het stickeren van allerlei verschillende knal fluoriserende kleuren, helemaal geen zin! Pakketten worden er niet minder door gegooid, vallen niet minder vaak van de band en ze komen gewoon net zo vaak in de verdrukking tijdens de rit.

Weetje #2 Pijlen naar beneden

Wij nemen heel wat pakketten in ontvangst en wij kunnen je vertellen dat de pijlen vaker naar beneden overhandigd worden dan omhoog. Een dikke pluim voor een aantal chauffeurs die hier wel heel secuur mee omgaan! Er vanuit gaan dat dit de hele rit goed gaat? Misschien wel! Voor de zekerheid zouden wij je toch aanraden om het pakket zo te verpakken dat de pijlen ook naar beneden kunnen wijzen (en de stijgende pijl alleen voor je winst laten gelden, dus deze niet meer inkopen ;-))

Weetje #3 “Don’t Drop!” is niet magisch

Er zijn veel stickers met “Don’t Drop! Handle with care!”, Nu zou het natuurlijk fantastisch zijn dat deze sticker ervoor kan zorgen dat het pakket bij een dreigend vallen vanzelf weer goed op zijn plek gaat liggen. Helaas, niets is minder waar. Zwaartekracht wint nog steeds! Natuurlijk is het wel heel duidelijke taal voor de chauffeur, maar waar denk jij aan als wij zeggen “Denk niet aan …” Precies! Zelfs als er puntjes staan vraag je je af waar je niet aan mag denken ;-). Zal “Don’t Drop!” dan heel effectief zijn?

Weetje #4  Fragile pakketten weigeren

Pakketten komen vaak (heel vaak) aan op het JUISTE moment! Je zit er op te wachten, staat er om te springen en je bent blij! Dus als de, met etiketten, volgestickerde doos aankomt, wil je die graag overnemen en de deur dicht gooien om het gauw uit te pakken! Maar let op! JUIST een volgestickerde doos moet je even goed controleren. Als de buitenkant er beschadigd uitziet, kun je het pakket misschien beter weigeren. Vaak worden dozen volgestickerd omdat ze niet goed genoeg verpakt zijn en de verzender hoopt dat het op deze manier goed gaat.

Weetje #5  Wel handig!

Natuurlijk zijn ze ergens onwijs handig voor! Zelf denken wij erg aan het milieu en recyclen aardig wat dozen. Sommige dozen hebben nog een oude barcode, die er niet makkelijk vanaf gaat. Krassen met een zwarte stift vinden wij maar niets, dus de stickers met de pijlen omhoog worden hiervoor gebruikt! Het staat mooi en ach.. Wij hebben ze toch (we wisten niet beter ;-))!

Wil je meer weten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niets.

Deel dit bericht

webshop koppelen
Sipack Nieuws

Waarom je webshop koppelen? 4 redenen

De veranderingen in de afgelopen 10+ jaar bij Sipack zien wij heel sterk. Één van mooie onderdelen die wij hebben zien veranderen is het stukje