Duik in het diepe: investeer in de groei van je bedrijf

Investeer in het groeien van je webshop

In een gastblog voor Succes met je Webshop schreef Simone over het groeien van je bedrijf en het uitbesteden van taken. Wanneer neem je nou de stap om te investeren in groei, zelfs als het budget er misschien nog niet is? En welke taken besteed je dan wel of juist niet uit?

Als onderneemster vroeg Simone zich af: waar zitten mijn knelpunten als ik tien keer zoveel orders heb als nu? Of misschien wel honderd keer zoveel? Ook Simone liep er tegen aan dat ze niet op vakantie kon, aan het einde van de dag toch nog een laatste bestelling mee moest pikken, omkwam in de e-mails en kampte met ruimtegebrek. Haar oplossing voor een megasuccesvol bedrijf? ‘Handen en panden!’

Best lastig, want eigenlijk is er vaak geen budget voor extra mensen en werkruimte. Toch ging ze ervoor: ze nam iemand in dienst en huurde een ander pand. Zo kon ze zelf weer meer tijd investeren in sales en leerde ze hoe belangrijk het is om te bloggen, je website te onderhouden en doelen te stellen. En wat er toen gebeurde.. (nee, dit is geen click bait, gewoon echt zo fantastisch): binnen vijf maanden had ze zes meiden in dienst en twee extra panden.

Groeien: verdubbelen, vervierdubbelen en meer!

Als je een bedrijf begint, word je constant benaderd door dienstverleners die je taken uit handen willen nemen. Maar waar begin je? Sales, marketing, boekhouding, fulfilment? Als je echt succesvol wilt zijn, is voor iedereen de hoofdtaak sales en marketing. Jij bent het bedrijf, jij praat met de meeste passie over je bedrijf en jij verkoopt. Simone: “Ik ben groot fan van risico’s nemen en werk uitbesteden. Ik zou jou als webshopeigenaar adviseren om fulfilment bovenaan je lijst te zetten om uit te besteden. Fulfilment kost geld en daarom is het belangrijk dat je, zodra je de juiste partner hebt gevonden, keihard aan de slag gaat met werken aan je bedrijf. Jij bent niet meer diegene die thuis wacht op leveringen of nog orders moet inpakken. Je kunt verdubbelen, vervierdubbelen, en meer!”

Deel dit bericht